Hét Lichtplatform

Welkom op hét Lichtplatform van de NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde).  Dé Nederlandse autoriteit, onafhankelijke vraagbaak en deskundige samenwerkingspartner op het gebied van licht. Met dit platform bieden we lichtprofessionals, lichtgebruikers en andere licht geinterresseerden een podium om met elkaar lichtkennis, vragen en ideeen uit te wisselen. Doe ook mee! 

Samen met u verrijken we de samenleving met licht!

29 Likes
4 Reacties
18 Artikelen

Nieuws

Vakbeurs Ruimte en Licht 2022

NSVV heeft een stand op de Vakbeurs Ruimte en Licht. Wij ontmoeten je graag in stand 4.07.

NSVV Workshop lichthinder

In 2020 is de nieuwe Richtlijn Lichthinder verschenen. Deze nieuwe richtlijn omvat de inhoud van de vijf reeds eerder uitgegeven delen, met...

LICHT2023: Call for Papers

Van 26 maart tot en met 29 maart 2023 organiseert het LTG (Lichttechnische Gesellschaft Österrreichs) het 25e Europese lichttechnische...

NSVV wenst je fijne Paasdagen

Op 18 april Tweede Paasdag is NSVV niet bereikbaar.  Dinsdag 19 april staan wij weer voor je klaar.

Wij wensen je een vrolijk...

Wil je meer over ons weten?

De Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV) is een vrijwilligers organisatie die bestaat sinds 1937. De missie van NSVV is het borgen van de goede kwaliteit van licht. 
Informatie over de organisatie en haar samenwerkingsverbanden kun je hier vinden.

Voor wie is NSVV?

De NSVV is er voor iedereen die iets weet of wil weten over licht en verlichting

Voor leden

De NSVV zorgt ervoor dat u als eerste op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Wij leiden u door het woud van innovaties, (internationale) wet- en regelgeving en wetenschappelijk onderzoek.
Wij verzamelen, filteren en vertalen de informatie die u nodig heeft om uw vak als lichtprofessional uit te kunnen oefenen. Wij maken ons sterk voor de kwaliteit van licht in alle aspecten. Dat doen wij onder meer met de NSVV Gedragscode Lichtberekeningen. Lichtprofessionals die zich conformeren aan en werken volgens de gedragscode, bewijzen daarmee dat zij ervaren en deskundig zijn. De NSVV controleert naleving van de gedragscode.
Leden van de NSVV:
• Zijn lid van een onafhankelijk, professioneel en objectief kennisnetwerk
• Ontvangen korting op toegangsprijzen van onze kennisevenementen
• Ontvangen korting op onze publicaties
• Ontvangen korting op CIE-publicaties
• Ontvangen een gratis proefabonnement van [inst]ALLICHT
• Vergroten hun netwerk van vakkundige en betrokken lichtprofessionals

Voor overheden

De NSVV vervult een actieve brugfunctie tussen wetenschappelijke onderzoeksresultaten en (internationale) wet- en regelgeving enerzijds en overheden die deze informatie moeten omzetten voor de uitvoering van hun taken anderzijds. De NSVV ondersteunt en adviseert overheden; landelijk, provinciaal en lokaal. Onze kennis dragen wij over op een manier die aansluit bij uw specifieke behoeftes. Licht is van invloed op en speelt een rol in diverse gebieden waar u – als regelgever of als opdrachtgever - verantwoordelijk voor bent. Zo draagt een kwalitatief hoogwaardige toepassing van licht bij aan de kwaliteit van leven. Met onze onafhankelijke kennis en expertise zijn wij een betrouwbare partner die graag een bijdrage levert aan uw taken op het gebied van:
• Duurzaamheid
• Kwaliteit van werken en leven
• Veiligheid
• Gezondheid
• Toegankelijkheid
• Natuurbeheer
• Samenwerking (met marktpartijen en belangenorganisaties)
• Vermarkting van uw gemeente

Op de agenda

30 jun 2022

NSVV workshop lichthinder

De workshop lichthinder vindt plaats op 30 juni van 9:30 – 16:00. De workshop wordt gegeven...
06 jul 2022

NSVV Webinar: Veranderingen in de ROHS-Richtlijn: Het einde van de (compact) fluorescentielamp nadert

Online
Het gebruik van kwik in verlichtingsproducten wordt verboden door de nieuwe RoHS-richtlijn....
20 sep 2022 t/m: 22-09-2022

LUX EUROPA 2022

De oproep voor papers is nu open!Zie details over het indienen van een paper, verstrekt door de...

Thema's

Dit is een intro

Indoor

Onder het thema Indoor vallen de volgende vakgebieden:
dag- en kunstlicht, licht en gezondheid, noodverlichting, ledverlichting, esthetische verlichting, binnensportverlichting
Lees meer

Licht & Gezondheid

Licht & gezondheid overstijgt alle vakgebieden en wordt steeds belangrijker voor ons welzijn zowel bij binnen- als buitenverlichting.
Lees meer

Lichthinder

Wat bieden wij?

Ons belangrijkste product is de Richtlijn Lichthinder. Lees hier [doorlink maken] meer over wat de Richtlijn voor jou kan betekenen. BESTELKNOP Richtlijn.
Lees meer

Lighting Design

Specialisaties: Kwalitatief hoogwaardig lichtontwerp, het vak als professioneel lichtontwerper verder onder de aandacht brengen.
Lees meer

Onderwijs & certificering

Onderwijs & Certificering bevat de vakgebieden: onderwijs, onderzoek, nieuwe technologieën, licht & gezondheid en certificering.
Lees meer

Outdoor

Onder Outdoor vallen de vakgebieden: Openbare Verlichting (OVL), terreinverlichting, sportveldverlichting, lichthinder en tunnelverlichting
Lees meer

Sportverlichting

Onder sportverlichting vallen de vakgebieden binnen- en buitensporten.
Lees meer

European Lighting Expert (ELE)

De titel ELE is een Europese kwaliteitsstandaard voor lichtexperts.
Lees meer

Gedragscode Lichtberekeningen

De verschillen qua interpretatie van de diverse aangeboden lichtberekeningen ontstaan doordat er geen uniforme regels voor het berekenen van een lichtplan bestaan.
Die ‘standaard’ heeft de NSVV in nauwe samenwerking met de NLA (Nederlandse Licht Associatie) ontwikkeld in de vorm van een gedragscode. De partijen die zich hieraan houden, gebruiken dezelfde uitgangspunten voor hun berekeningen. Zo is de uitkomst van de berekening vergelijkbaar met andere berekeningen.
Lees meer

International Commission on Illumination (CIE)

NSVV is de Nederlandse vertegenwoordiging van CIE.
De CIE is de internationale autoriteit op het gebied van licht en verlichting.

De internationale Commissie voor Verlichtingskunde – ook bekend van zijn Franse titel “CIE” (Commission Internationale de l’Eclairage) – heeft als doel om internationale samenwerking te bevorderen en het delen van informatie over alle zaken gerelateerd aan licht en verlichting te stimuleren. Hieronder wordt verstaan de wetenschap en de kunst van licht en verlichting, maar daarnaast ook kleur en zien, fotobiologie en beeldtechnologie.
Lees meer
Deelnemers